Приключва изграждането на ул. „Твер”, „Серес”, „Асти” и „Толедо” във В. Търново

12:29, 07 авг 15 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключва строителството на улиците „Твер”, „Серес”, „Асти” и „Толедо”, които се намират във великотърновския квартал „Колю Фичето”. Четирите отсечки бяха проектирани и изградени за кратко време. Довършителните дейности текат единствено в участъка по ул. „Толедо”, който се явява пресечка от ул. „Колоня товар” към ул. „Полтава”, уточняват от общинската администрация.

Изграждането на улиците е един от ангажиментите пред жителите на Велико Търново, поет и изпълнен от кмета Даниел Панов. Проектирането и асфалтирането им са заложени по проект, който Общината изготви и изпрати до Министерски съвет още през миналата година.

Финансирането е осигурено от сегашното правителство и е в размер на 2 милиона лева. Целевата субсидия бе разписана през април с постановление на Министерския съвет.

Освен четирите нови улици и пресечката в района им, със средствата се извършват основни ремонти на тротоарите по булевардите „България" и „Никола Габровски” и ул. „Васил Левски”, която също ще получи нова асфалтова настилка. Активно се работи по изграждането на тротоари в кварталите „Зона В” и „Картала”.

Напредва работата и по проектирането и изграждането на северната част на улица „Димитър Буйнозов”.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама