Спипаха улични търговци на тютюн в Плевен, докато разтоварват стоката си

13:12, 07 авг 15 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Улични търговци на насипен тютюн са били засечени вчера в момент на изваждане на стоката си от метален щанд на пазар в Плевен. Засечените са мъж и жена на 35 и 39 г., от село Буковлък, информират от пресцентъра на ОД на МВР.

Те тъкмо изваждали полиетиленови пликове от метален щанд в района на кооперативен пазар в Плевен. Намерени са четири черни полиетиленови плика, съдържащи тютюн с общо тегло около 4.9 кг. В металния щанд са намерени бял сезален чувал и четири черни полиетиленови плика, съдържащи тютюн с общо тегло около 13 кг.

По време на проверката мъжът е заявил, че само акцизната стока в четирите плика /4.9 кг./, които е държал е негова и съответно я е предал с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 2 700 лева.

Отново вчера при проведена специализирана операция за ограничаване разпространението на акцизни стоки без бандерол на същия пазар в Плевен са засечени улични търговци от село Буковлък. От трима са иззети 800 грама насипен тютюн. Съставени са три акта по Наредба № 14 на ОбС-Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама