Продължава издирването на 85-годишния Дончо в Стара планина

13:21, 07 авг 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава издирването на 85-годишният  Дончо Дончев от София, който се загуби по време на събора на БСП на връх Бузлуджа на 1 август.

„В момента около 40 полицаи и служители на Горското в Казанлък продължават издирването на възрастния човек”, казаха от полицията. Полицейски кучета също са включени в екипите.  Работи се на широк периметър, обхождат се местата около историческа поляна,  както и по-отдалечени райони.

Доброволци също участват в издирването.

Припомняме, че 85-годишният Дончо Дончев изчезна миналата събота. Възрастният мъж е  с ръст около 160 - 165 см с пълно телосложение, с пъстри очи,  бяла коса, с челна и теменна плешивост. Носел е със себе си бастун и зелена туристическа чанта.  Облечен с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки.

 Според служителите на реда Дончо е слязъл от автобуса на 1 август на връх  Бузлуджа с уговорката в 14.00 часа да бъде отново там, за да тръгват обратно за София.

В 14.00 часа обаче той не се е явил. Хората, с които пътувал, го чакали половин час и тръгнали, без да уведомят полицейския щаб на Бузлуджа. Едва във вторник дъщеря му подала жалба в Шесто районно полицейско управление в София за издирването му.

Задействана е процедурата по издирване, проверени са роднините му. За съжаление, дядо Дончо не е открит при някой от тях.

„Сигналът закъсня.  Но няма да прекратим  търсенето, докато не го намерим”, коментираха от полицията.  

Отправят и апел към гражданите, ако някой е виждал Дончо, да сигнализира на тел.112 или в най- близкото Районно управление на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама