Възрастни варненки дадоха над 8 бона на алоизмамници

13:25, 07 авг 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две възрастни жени са дали над 8 000 лева на алоизмамници, съобщават от пресцентъра на полицията във Варна.

72-годишна жена от кв. Виница се вързала на номера, че синът й е тежко пострадал при пожар. Пенсионерката е подведена в телефонен разговор на 5 август. Неизвестно лице се представило за майор Костов. Той съобщил на варненката, че синът й е тежко пострадал при пожар в Балчик и я насочва да се обади на тел. 112, за повече подробности и за да я свържат с военна болница.

Възрастната жена се е опитала да набере спешен телефон 112, но линията отсреща не е била затворена, при което мним оператор” потвърждава информацията за инцидента и я свързва с друг мъж, който се представя за д-р Бошнаков от Военна болница.

Той й обяснява, че състоянието на сина й е много тежко и ще се наложи ампутация на краката. Възрастната жена попитала уведомена ли е снаха й, при което мнимият докрор обяснил, че тя е вече в болницата и заедно със дъшеря й са давали кръв. Слушалката е поета от жена, която плачейки силно обяснявала на потърпевшата колко зле е брат й.

Мнимият д-р Бошнаков обяснил, че се налага спешна операция, за която са нужни 15 000 лв. за скъпоструващи планки, като на домашния й адрес ще изпратят служител от здравната каса, на който да предаде парите. Около 14:00 ч., пред входната врата на дома си, възрастната жена предава на непознато лице 5100 лв. Сигналът за случая е подаден в РУМВР на 06.08.2015 г. По случая се води дознание.

3200 лева на измамници даде и 86-годишна варненка. Сигналът в полицията е подаден вчера, 6 август. Жената е въведена в заблуждение, като по телефона й е обяснено, че дъщеря й е пострадала в катастрофа и са необходими 10 000 лв. за лечение.

Възрастната жена е хвърлила през балкона на жилището си в жилищен комплекс “Младост” плик с парите. По случая е образувано е досъдебно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама