До края на месеца пускат движението по основните платна на „Руски паметник”

13:27, 07 авг 15 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаква се до края на месеца да бъде пуснато движението по основните платна на пл. „Руски паметник”. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя успокои столичани, че за момента ремонтите в центъра на града вървят по план.

„Очакваме да бъде пуснат и трамвай № 5 през пл. „Руски паметник”, който беше спрян временно, за да се изгради участъка от трамвайната линия. Преместихме трамвая двупосочно откъм бул. „Княз Александър Дондуков“. Предстои заедно със завършването на целия проект там, да бъде обособена и първата зелена трамвайна линия“, обясни Фандъкова.

По думите на кмета работата по ремонта на бул. „Сливница“ е свършена на половина. За тази част на столицата и за ремонта на „Цариградско шосе“ от Столичната община се ангажираха да приключат в срок. Фандъкова напомни, че и друг ключов булевард в София е в ремонт – бул. „Александър Малинов“.

„С приключването на ремонтните дейности на бул. „Александър Малинов“ в началото на есента ще имаме близо 4 км чисто нов булевард с изцяло обновени тротоари и осветление. Бул. „Александър Малинов“ е един от най-важните в югозападната част на града. Напоследък минавах всяка сутрин от тук и то в най-натоварения трафик, за да изпитам лично това, което хората изпитват ежедневно, но смятам, че и за градския транспорт е много важно, защото от тук минават много автобуси и графикът им също зависи от състоянието на инфраструктурата“, каза кметът. Според нея след приключването на ремонта движението в района ще се облекчи чувствително.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама