В образователна инфраструктура инвестира община Стара Загора

13:55, 07 авг 15 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Старозагорските училища, детски градини и детски ясли имат нужда от инвестиции. Образователната инфраструктура е приоритет за нас, за да имат подрастващите добри условия за обучение“, каза днес кметът Живко Тодоров. Той подписа договори за саниране на две училища и една детска градина в областния град.

Средствата са предоставени по спечелени проекти от Националния доверителен екофонд.

„Обектите са в тежко състояние и имат нужда от спешен ремонт“, поясни кметът. Той подчерта, че в кв. „Три чучура – север“ Основно училище  „Георги  Райчев“ е единственото училище и е в краен квартал. По думите му, администрацията е насочила усилията си към крайните квартали. Тодоров  припомни, че от началото на мандата му са  ремонтирани 3-та ясла в кв. „Казански“, 25-та Детска градина в кв. „Три чучура“, обекти в кв. АПК, кв. „К.Ганчев“, кв. „Зора“ и кв. „Самара“.

Жинко Тодоров подписа договора за саниране на ОУ „Георги Райчев“ с Благовест Ангелов, изп. директор на „Енерджи Ефект“ София. Общата стойност на договора е 916 385,15 лева, а срокът за изпълнение 120 календарни дни.

Ямболската фирма „Суперстрой – Инженеринг“ пък ще ремонтира основно училище „Паисий Хилендарски“ в кв. „Казански“, което също е в тежко състояние.  Договорът е за 663 440 лева, а срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

За 57 календарни дни ще бъде ремонтирана и 4-та детска градина „Бреза“ от консорциум „Билс Строй“, Пловдив. Средствата са 207 462 лева.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама