Продължава възстановяването на обществените чешмички в Русе

14:18, 07 авг 15 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със средства от общинския бюджет, през последните седмици са възстановени три питейни чешмички на територията на град Русе, съобщава кметската администрация. Те се намират в градинката на кръстовището на ул. „Панайот Хитов“ и ул. „Оборище“, на пл. „Хан Аспарух“ и на алеята при блок „Некрасов“ на ул. „Борисова“. 

Предстои в най-скоро време да бъдат възстановени чешмичките в алеята на бул. „Фердинанд“, както и в алеята на бул. „Цар Освободител“.

Със средства, дарени от сдружение „Ротари клуб Русе - Дунав“, ще бъде възстановена чешмичката на ул. „Александровска“, срещу Централни хали.

Водоподаването към чешмичките е прекъснато преди повече от десет години. Възстановяването е свързано с подмяна и изграждане на ВиК отклонения, ремонт и при необходимост изграждане на нови водомерни шахти, както и водомерни възли. Чешмичките на бул. „Цар Фердинанд“ и бул. „Цар Освободител“ са изцяло унищожени. На тяхно място ще бъдат монтирани  нови.

„Планираме ежегодно в бюджета на Община Русе да залагаме средства за възстановяване на стари чешми или изграждане на нови“, е заявил кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че като кмет, а и в позицията си на обикновен гражданин, е изключително загрижен за често срещаните прояви на вандализъм в града ни. „Тъжно е, че има хора, които не си дават сметка до какво биха довели нанесените от тях щети. Почти невъзможно е да контролираме тези процеси, затова разчитаме и вярваме на подобряването на самосъзнанието на русенци, които да успеят да съхранят и запазят родния си град чист и подреден. Дори и с поставяне на видеонаблюдение, не можем да обхванем абсолютно всички съоръжения, затова призовавам русенци – нека бъдат истински европейци!“, заявява още кметът Стоилов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама