Разкриха престъпна група, продавала новородени деца

14:41, 07 авг 15 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт срещу престъпна група, продавала новородени деца. Трите жени са разкрити задържани след акция на ДАНС, преди да извършат третото незаконно осиновяване, съобщи прокуратурата.

Като ръководител на групата за трафик е посочен маркетинговият специалист на сдружение „Надежда за нас 2008”, Цветелина Стоянова. Като участнички в групата са привлечени Снежина Спасова – адвокат в Софийска адвокатска колегия и Тотка Георгиева, хигиенист в частна детска градина “Веселата къща“.

Според прокуратурата Стоянова и Георгиева настанявали жените в жилище в столицата, за да бъдат под контрол до самото раждане. Снежина Спасова, като адвокат с опит в областта на  осиновяванията, намирала от своя страна български семейства, които желаели да отгледат дете и били готови да платят, за да избегнат процедурата по осиновяване. Юристката изготвяла необходимите документи за завеждане на дела за осиновяване и за припознаването в общините, както и давала правни съвети на семействата и на бременните жени.

Според обвинението престъпната схема е замислена и наложена още през 2013 г. от Цветелина Стоянова. Сдружението „Надежда за нас 2008”, в което участвала като маркетингов специалист, подпомагало младежи от уязвими групи и израснали в домове. Посредством дейността си в него и с помощта на Тотка Георгиева ръководителката на групата намирала бременни жени без брак или разделени със съпрузите си, които не желаели да отглеждат децата си, най-вече заради липса на финансови възможности. Уговаряла бъдещите майки да предоставят децата си за отглеждане от български семейства, готови да им заплатят за това между 6000 и 10 000 лева.

От Специализираната прокуратура съобщиха, че обвинителният акт срещу трите жени е внесен в спецсъда вчера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама