Разкопават още улици в центъра на Пловдив заради нов топлопровод

15:04, 07 авг 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва изграждането на нов топлопровод с дължина 350 метра в центъра на Пловдив, съобщиха от "EVN България Топлофикация".

Строително-ремонтните дейности ще обхванат участък от ул. "Велико Търново" до пресечката на ул. "Иван Вазов" с ул. "Екзарх Йосиф". Предвидено е присъединяване към топлопреносната мрежа на административни сгради в района.

Прокопаването за полагане на тръбите е предвидена да стане на етапи, за да се избегне продължително затваряне на множество улици. Първият етап започва на 10 август и ще продължи до 26 август т.г. За това време ще бъде затворен участъкът от ул. "Одрин" от пресечката с ул. "Иван Вазов" до пресечката с ул. "Велико Търново".

Проектът е част от инвестициите на компанията за изграждане на кръгова схема на топлопреносната мрежа в Пловдив, което ще позволи да се подобри управлението на мрежата. Разширението на мрежата в райони, където досега не е имало централно топлоснабдяване, дава възможност на нови клиенти да се възползват от предимствата на услугата, уточниха от "EVN Топлофикация".

Проектът е съгласуван с общинските власти и КАТ и се изпълнява по одобрена работна документация съгласно нормативните изисквания. От топлопреносното дружество предварително се извиняват на пловдивчани за възможни причинени неудобства и уверяват, че ще предприемат необходимите мерки за по-бързото приключване на проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама