Бронзов медал завоюваха русенските тежкоатлети на Европейското първенство за кадети

15:09, 07 авг 15 / Спорт 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С един бронзов медал, едно шесто и едно осмо място се завърнаха русенските щангисти, включени в националния отбор от Европейското първенство за кадети, съобщават от Тежкоатлатически спортен клуб "Русе". Състезанието започна на 1 август в град Ландскрун, Швеция, а русенската група се завърна снощи от първенството. 

Бронзовото отличие завоюва Кристиян Йорданов, който се състезаваше в категория до 69 килограма в групата кадети до 15 години. В изхвърлянето той записа резултат от 99 кг., а в изтласкването – 126 кг. 

Шесто място в категория до 56 килограма при катедите до 15 години завоюва Роберт Димов. Младежът изпълни на 100 % поставената пред него цел от треньорския щаб и записа постижения от 83 кг. в изхвърлянето и 100 кг. в изтласкването. 

Осми в своята категория /до 62 килограма при катедите до 17 години/ остана Стилиян Гроздев. Той записа постижения от 108 кг. в изхвърлянето и 130 кг. в изтласкването. 

Тримата млади щангисти, които са ученици в Спортното училище в Русе пътуваха за първенството заедно с треньорът си в Тежкоатлатически спортен клуб "Русе" Радослав Атанасов. Момчетата са попаднали в полезрението на националният треньор на отбора по вдигане на тежести Иван Иванов след блестящи резултати записани в състезания от национално ниво от началото на годината. В отбора са били включени общо 17 младежи, които са били определени като най-добрите от всички български центрове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама