Български, румънски и гръцки отбори откриват международния турнир "Купите на Община Благоевград"

16:12, 07 авг 15 / Спорт 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С драматичен сблъсък между отборите на ПФК "Левски" и  ФК "АЕК"- Атина, както и на ПФК "Славия" срещу румънския ФК "Тампа Брашов" стартира Третият международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година "Купите на Община Благоевград". Това стана ясно при официалното теглене на жребия днес в Община Благоевград.

На събитието присъстваха председателят на регионалното звено на БФС Александър Кабзималски, управителят на ОФК "Пирин" Венко Попов и директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Благоевград Христина Шопова.

Разпределението на отборите в "А" и "Б" група изтеглиха бъдещите футболни надежди на ФК "Пирин 2001" и ОФК "Пирин". Останалите отбори, които ще се срещнат в първите мачове са "Цървена звезда", Белград срещу "Ботев" Пловдив в "А" група и в "Б" група ФК "Войводина", Нови Сад ще играе срещу благоевградските футболисти от ОФК "Пирин" и ФК "Пирин 2001".

ФК "Тампа Брашов", Брашов, Румъния, ФК "АЕК"- Атина, Гърция, ФК "Войводина" Нови Сад, Сърбия, ФК "Цървена звезда", Белград, Сърбия и българските отбори на ПФК "Славия", София, ПФК "Левски" , ПФК "Ботев", Пловдив и символите на Благоевград- ОФК "Пирин" и ФК "Пирин 2001" са отборите, които ще участват в най- устойчивия и очакван футболен турнир за деца, който се провежда в Благоевград. Според регламента, срещите ще се играят на две полувремена за  децата, родени през 2003 година 35 минути, а за родените през 2004 година, полувремената ще бъдат от по 30 минути.

"Надявам се с всяка година на терена да виждаме още по- добри отбори участници в турнира, който вече се е утвърдил като традиционен, благодаря на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, че се ангажира и прие присърце да финансира този уникален турнир. Чрез него се дава невероятен шанс за младите футболни надежди", каза управителят на ОФК "Пирин" Венко Попов в края на церемонията по теглене на жребия.

От 1 до 6 септември областният център на Пиринско ще бъде и балканска спортна столица на футбола. Официалното откриване на Трети международен турнир "Купите на Община Благоевград" традиционно ще започне с шествие на отборите участници, а награждаването ще се състои на стадион "Христо Ботев" на 5 септември от 21.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама