Искат прокурорска проверка за строителството върху бившия битак в Търговище

16:24, 07 авг 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура, Регионалната дирекция за национален строителен контрол  и Регионалната инспекция по околната среда и водите Шумен да проверят какво се случва на терена на бившия битак в Търговище, поиска председателят на местната структура на Съюза на патриотичните сили "Защита" Красимир Русев. Съмненията му са, че в нарушение на подписания договор за продажба на терена и без знанието на общинския съвет на мястото се строи търговски обект.

"Според мен това заслужаваше поне една официална първа копка, едно малко тържество, чупене на бутилка шампанско в голямата кофа на големия багер", с ирония отбеляза Русев и допълни: Много тихомълком видяхме, че стартира една строителна дейност. Много инкогнито, много тихичко на обекта влязоха машини, почнаха да развалят едни постаменти. Всички се чудим какво става.

Русев припомни, че още преди година е подал сигнал в общинска администрация, подчертавайки, че на мястото, което през 2009 година е продадено на фирмата на общински съветник с изричното условие там да се направи паркинг, такъв няма, а вместо това теренът пустее. Тогава е поискал и договорът за обекта да бъде развален и Общината да си върне терена.

Отговорът, който получава е, че на мястото е направена служебна проверка и намиращия се там паркинг с 50 места е изпълнен в съответствие с всички изисквания. След още половин година следва второ писмо с още по-остър тон от страна на Русев, в което той твърди, че става дума за безстопанственост и незащитаване на интереса на Общината и гражданите. Той отново настоява договорът с купувача да бъде развален.

"Аз чакам да получа поредния отговор. Чаках 27 дена, а в същото време багерът беше влязъл. Виждаме, че там вече офанзива стартира", сподели Русев и разказа, че в поредното си писмо по казуса от Общината му обяснили, че има одобрен проект за търговски комплекс.

Това според Русев е в пълно нарушение на подписания договор, според който купувачът нямал право да променя предназначението на имота. Той сподели и съмненията си, че това е схема замислена преди години още с покупката на терена и става дума за съмнителни договорки и търговия с влияние.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама