Лазар Лазаров: Публикациите за свличане на отсечка от "Струма" са груби лъжи и манипулации

16:24, 07 авг 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Груби лъжи и манипулация са публикуваните снимки в местни медии, показващи свличане на отсечка на магистралата край Сандански", каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Днес по обед той покани журналисти, с които направи съвместна инспекция по 15-километровото трасе на лот 4 от автомагистрала "Струма".

"Снимките са от подходи към Петрич, които са на около километър от трасето на АМ "Струма". Те са с временна настилка и не са завършени", каза още инж. Лазаров и уточни, че хвърлянето на абсолютно неверни и спекулативни твърдения в публичното пространство са груби манипулации, подвеждащи обществото и неотговарящи на истината.

След като медиите се увериха, че довършването на трасето се прави качествено и върви в срок, инж Лазаров напомни отново, че когато беше пуснато движението на 31 юли, за да се улесни трафикът в активния отпускарски сезон, хората бяха информирани, че остават довършителни работи, които са извън основната част от трасето.

Заедно с представители на медиите бяха проверени изграждащите се пътни връзки "Петрич - Кулата" и "Кулата - Петрич" при пресичането на път ІІІ-198 Петрич - Златарево с лот 4 на АМ "Струма". По договор работата по връзките и на лот 4 трябва да завърши до 11 септември, каза още инж. Лазаров.

"Несериозно е това, което се говори. Това, което някой недобросъвестно е заснел, са временни връзки, над които ще бъдат поставени още 4 пласта асфалт. Предприехме пускане на пътя, за да облекчим хората, които пътуват по трасето в отпускарския сезон, срокът за изпълнение на проекта е 11 септември, но ние предсрочно ще сме готови и на 24 август пътят ще бъде окончателно построен и готов за експлоатация", каза съсобственикът на фирмата подизпълнител "Агромах" Методи Бачев, който ръководи денонощната работа по довършването на лот 4.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама