До септември започва санирането на три блока в Бургас

16:38, 07 авг 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До септември месец ще е напълно възможно да започне санирането на три блока в Бургас. В това увери министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, която бе на работно посещение в Бургас по повод отварянето на новия офис на Агенцията по кадастъра.

„Община Бургас има три готови сгради, по които най-късно до септември ще започне реалното изпълнение на строителство. За още 15 приключват предварителните дейности по програмата. 131 са утвърдените сгради на територията на града, за които има сключени тристранни договори между сдруженията  на собствениците, областния управител и Българската банка за развитие“, обясни Павлова. Тя допълни още, че градът е на челно място в страната по активност по програмата.

Павлова обяви, че от 1 януари 2016 г. за изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще могат да кандидатстват и по-малки сгради. Тухлените блокове ще могат да бъдат финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“, по която за този тип дейности са налични 300 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама