Отменят плувния маратон "Археология“ в Бяла за 14 август

18:00, 07 авг 15 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плувнияният маратон „Археология“ Бяла – 2015 се отменя за 14 август. Причината е лошата метеорологична обстановка, голяма вълна и силно течение възпрепятстват старта на събитието, съобщиха от пресцентъра на община Бяла.

Маратонът ще се състои на 14 август (петък), началото ще е в 10:00 часа. Желаещите да участват трябва да се запишат на място поне 30 минути по-рано. Задължително е да подпишат декларация че са в състояние да преплуват разстоянието от близо 2 километра.

За децата под 18-годишна възраст се изисква съгласието и подпис на единия от родителите. Според регламента разстоянието може да бъде преплувано в свободно избран стил, но се забранява използването на всякакви помощни средства и външна помощ.

Идеята на организаторите ежегодно да се преплува разстоянието между два археологически обекта, които са проучвани в последните няколко години – „Късноантичната крепост на нос св. Атанас“ и „Късноантичната пещ за строителна керамика на нос св. Йоан“ вече се превърна в традиция. Въпреки фал старта на тазгодишното издание от Община Бяла се надяват на 14 август още повече ентусиасти да се включат в плуването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама