Обходът на Малко Търново – готов до края на следващия месец

18:38, 07 авг 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на обхода на Малко Търново трябва да приключи до края на септември месец. Това каза министър Лиляна Павлова по време на посещението си в Бургас. По отношение на Елховския обход Павлова коментира, че вероятно ще бъде пуснат в ескплоатация предсрочно.

„Обходът на Малко Търново и свлачището там са важни приоритети за нас. Днес разбрах, че вече е започнала работа по свлачището. Надявам се, че обходът ще бъде готов до края на септември. Тук е мястото да кажа, че обходът на Елхово ще бъде завършен предсрочно и ще бъде пуснат в експлоатация в началото на септември”, сподели Павлова.

По време на пресконференцията министърката обясни, че се работи и по проектите за двата най-важни обхода на Бургас. „По тях работим съвместно с общината и Агенция „Пътна инфраструктура“. Северният обход в момента е процедура по изготвяне напарцеларния план и в подготовка на процедура по отчуждаване на земите. Изпълнението му ще може да започне поетапно от следващата година. Западният е приоритет на Общината и ще съдействаме с всичко необходимо, за да може тя да кандидатства по Инструмента за свързаност на Европа. Така трафикът от АМ „Тракия“ няма да влиза в града”.

Към момента има раздвижване и по проекта Бургас-Слънчев бряг, който по време на предното правителство беше замразен. „Сред нашите основни приоритети е пътят Бургас – Слънчев бряг. Вече започнахме процедурите по оценка за въздействие върху околната среда. Това ще даде възможност за изработването на парцеларен план и план за отчуждаване на земите. Провеждаме процедури за избор на изпълнители на обходите на Поморие и Ахелой. Предната процедура за обхода на Поморие не беше успешна, тъй като предложените цени надхвърляха предвидения индикативен финансов ресурс. По тази причина проектът ще бъде актуализиран, като в него ще бъдат включени някои допълнителни екологични мерки, след което ще бъде обявена нова процедура за избор на изпълнител“, информира още министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама