Петър Стоянов: Братоубийствена битка ще е краят на Реформаторския блок

23:15, 07 авг 15 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Братоубийствена битка в рамките на Реформаторския блок (РБ) означава преждевременен край на блока. Това заяви в Смолян Петър Стоянов, президент на България (1997-2002), цитиран от агенция „Фокус”.

Стоянов присъства на провеждащия се областен съвет на СДС в Смолян по повод предстоящите местни избори.  По думите му  на вота през октомври РБ ще се изправи пред голям тест, който може да се окаже по-сериозен, отколкото последните парламентарни избори.

„Аз не съм в ситуация да упреквам когото и да е било, но искам да насоча вниманието на нашите членове и на СДС, и на останалите партии в Реформаторския блок, че от начина, по който излагаме своето политическо верую до края на изборите много зависи тяхното спечелване”, каза Петър Стоянов.

„Няма толкова важен кмет в България, който да заслужава политическа битка между партиите в Реформаторския блок, защото това ще е краят на Реформаторския блок. Много е крехка коалицията, за да си позволи вътрешни братоубийствени борби”, каза Стоянов.

Според него на колкото повече места Реформаторският блок има единна кандидатура, толкова шансовете им за успех ще бъдат по-големи.

Петър Стоянов призова партиите от блока да избягват пряко стълкновение с партиите, с които управляват, защото това щяло да обърка избирателите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама