Откриват ловния сезон и в Шуменско

08:04, 08 авг 15 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ловният сезон за 2015 година се открива днес. По закон от втората събота на август се разрешава отстрела на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

В шуменските ловни полета ще излязат и 29-те ловни дружинки на Сдружение „Ловно-рибарско дружество (ЛРД) „Сокол”, каза за Topnovini.bg зам.-председателя на сдружението Харизан Харизанов.

Към ловджиите тази година се включват и нови членов. „Около 20 души ще започнат да ловуват с дружинките за първи път през тази година”, каза Харизанов и обясни, че на курса за придобиване на право на лов общо са били 42 души, но една част от тях са от друго място.

Той разказа, че за пръв път в историята на сдружението ловните дружинки имат свои знамена. „Поръчахме ги през март, а на 25 юли ги осветихме и раздадохме на дружинките”, обясни Харизанов. Всяка дружинка си има знаменосец и той отговаря за съхранението на знамето.

Харизанов заяви, че дружинките вече са подготвили хранилки по ловните си райони. Те са част от мероприятията, които ловците извършват, за да подхранват дивеча през зимата. „Осигурили сме 18 тона жито и 3 тона каменна сол, които ще раздадем на ловците, за зимата”, каза Харизанов.

Той обясни, че ЛРД „Сокол” организира и патрули, които по време на лов да контролират ловците „Ще проверяват за билети и удостоверения, както и дали облеклото им отговаря на изискванията”, обясни Харизан Харизанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама