Започва полицейска акция за ловния сезон в Търговищко

08:09, 08 авг 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едномесечна специализирана полицейска операция с цел недопускане на престъпления и правонарушения  по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия и Закона за лова и опазване на дивеча стартира в Търговище, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Операцията съвпада с откриването на ловния сезон, който започва днес с птичи лов. 

В отделните районни управления в състава на дирекцията  ще бъдат утвърдени графици за съвместни проверки със служители на Регионална дирекция на горите – Шумен, представители на ловните сдружения и държавните лесничейства.

Те ще се осъществяват най-вече за срока на валидност на разрешителното за носене и употреба на оръжие и на самото оръжие, вписано в него, за носене и употреба на огнестрелно оръжие при и след употреба на алкохол, за забраната за преотстъпване и предоставяне на огнестрелно оръжие и боеприпаси на други лица, както и за предприемането на мерки за недопускане на злополуки или наранявания при употребата им.

Ще се контролира и безопасното боравене с огнестрелно оръжие и стрелбата само по разрешения за сезона дивеч.

На територията на област Търговище функционират 4 ловни сдружения От ръководството на служба “КОС” призовават всички ловци в региона да спазват стриктно разпоредбите.

"При констатиране на престъпления от общ характер или нарушения на горепосочената нормативна уредба спрямо нарушителите ще има нулева толерантност и ще бъдат прилагани всички предвидени в закона санкции", категорични бяха органите на реда.

Те изразиха увереност, че и  през настоящия ловен сезон ловците ще проявят необходимата дисциплина, бдителност и респект при боравене с оръжието, за да приключи той успешно и без злополуки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама