Заради летни ремонти местят деца и ученици в Стара Загора

08:26, 08 авг 15 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Децата от детски градини и училища в Стара Загора, в които се извършват основни ремонтни дейности, временно ще бъдат преместени в други бази до завършване на ремонтите, обявиха от община Стара Загора.

Малчуганите от Обединено детско заведение (ОДЗ) №34 „Райна Княгиня “ ще бъдат разпределени в Целодневна детска градина (ЦДГ) №6 „Камбанка“, ЦДГ №7 „Светулка“, ЦДГ №29 „Славейче“ и ЦДГ №35 „Свобода“. Децата от ЦДГ № 13 „Пролет“  ще се възпитават в сградата на ЦДГ № 17 „Знаме на мира“.

Заради обновяването на ЦДГ № 10 „Светлина“ по Проект „Красива България“ децата ще бъдат насочени в ЦДГ № 24 „Радост. В Сградата на ЦДГ „Слънце” пък ще се настанят малките старозагорчета от детска градина „Бреза“, чиято сграда ще се санира с проект по Национален доверителен екофонд.

Учениците от Природо-математическа гимназия „Гео Милев”, където тече мащабен ремонт, ще бъдат разпределени в сградите на Професионалната гимназия по електротехника и в Професионалната гимназия по механотехника и транспорт, а възпитаниците на основно училище „Св. П. Хилендарски“, което ще се обновява по проект на Национален доверителен екофонд,  ще учат в   основно училище „Николай Лилиев“.

Има няколко варианта за пребазиране на основно училище „Г. Райчев“, които все още се обсъждат. Желанието на ръководството обаче е това да не се случва, а ремонтите да стават поетапно. Най-вероятно ще се прибегне към последния вариант.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама