Отбелязват 136 години от създаването на Военноморските сили

08:55, 08 авг 15 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в тържествата, посветени на 136-та годишнина от създаването на Военноморските сили. Той ще поздрави личния състав на ВМС по повод празника и ще награди военнослужещи и цивилни служители, отличени за показан висок професионализъм при изпълнението на задачите. В тържествата ще участват и заместник-министърът на отбраната д-р Орхан Исмаилов и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

Във Фестивален и конгресен център – Варна (ФКЦ - Варна) ще започне от 10:00 часа церемонията по връчване на дипломите на студентите от „Випуск 2015“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. По-късно същия ден, от 18.00 ч. в зала 1 на ФКЦ – Варна ще се състои тържественото събрание-концерт за военнослужещите и цивилните служители от ВМС.

Ритуалът по тържественото вдигане на флаговете на корабите от ВМС ще се проведе утре от 8:55 часа на Морска гара. След това ще се състои церемонията по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Същия ден от 11.00 ч. до 13.00 ч. на Морската гара във Варна жителите и гостите на града ще имат възможност да разгледат кораби от състава на ВМС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама