В център от семеен тип „Христо Ботев” има ден на отворените врати

10:31, 08 авг 15 25 1754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Център за настаняване от семеен тип „Христо Ботев”, ул. Царева ливада № 5 в момента се провежда ден на отворените врати, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Центърът отвори врати през месец Април 2015 като част от изпълнението на проект „Шанс за децата”. Днес той ще приема посетители до 12ч.

В момента, в него са настанени 12 деца, на които се предоставя семеен тип грижа. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с нова форма на резидентен тип услуга.

Целта на проекта е прилагане на нов подход за повишаване качеството на живот и насърчаване на социалната интеграция на децата и младежите с и без увреждания, настанени в специализирани институции.

 „Шанс за децата” е насочен към деца и младежи с и без увреждания от институции, деца с увреждания в общността и техните семейства.

Проектът се реализира от Столична община по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 Към момента на територията на Столична община по проекта "Шанс за децата" са разкрити няколко социални услуги.

През месец април започна да функционира Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждане "Христо Ботев", район "Подуяне", с настанени в него 12 деца.

През месец май отвориха врати три Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждане – "Екзарх Йосиф" и "Патриарх Евтимий" в район "Овча купел" и "Алеко Константинов" в район "Надежда". До момента в ЦНСТ "Екзарх Йосиф" са настанени 9 деца с увреждания, в ЦНСТ "Патриарх Евтимий" – 11 деца и младежи, а в ЦНСТ "Алеко Константинов" – 12 деца.

През месец юли е разкрит Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждане "Любен Каравелов" в район "Връбница", с 12 настанени деца.

През месец август предстои разкриване на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждане в кв. "Бенковски" и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждане в район "Надежда-І".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама