Затягат контрола по време на лов

13:38, 08 авг 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Затяга се контролът на ловните излети в България, с цел предотвратяване на инциденти по време на лов, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов, цитиран от агенция „Фокус”. Той участва в откриването на ловния сезон край гр. Съединение.

Костов обясни, че контролът ще се осъществява от Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по горите и МВР.

„Ще се следи стриктно за спазване на правилата по време на лов и ще бъдат налагани строги и най-тежки санкции за нарушителите, включително и отнемане на разрешителното за ловуване, както и спиране дейността на отделни дружинки, където правилата не се спазват”, каза Костов. По думите му целта е да няма повече жертви по време на лов.

 „Абсолютно забранено е употребата на алкохол преди и по време на лов. Всички предпазни мерки по отношение на облеклото и носенето на ловно оръжие също ще се съблюдават стриктно. Ще се следи за спазването на административните изисквания – наличие на заверен ловен билет, членска карта и документ за носене на ловно оръжие, както и разрешително за лов за съответния ден”, каза още зам.-министърът.  

През последните няколко години има няколко смъртни случая, миналата година те са били два, от общо шест инцидента. От началото на тази година има регистриран един смъртен случай при бракониерски лов в Сливница.

Зам.-министърът съобщи, че се затягат и изискванията за изпитите за ловец.

Георги Костов увери още, че  промените в Закона за лова ще влязат в парламента още през септември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама