4-ма свиленградчани заминават на европейското по кик бокс в Испания

15:08, 08 авг 15 / Спорт 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кик бокс клуб „Тангра“2008“ – Свиленград подготвя усилено участници за Европейското първонство за юноши, което ще се проведе от 22 август до 30 август в испанския град Сан Себастиан. Клубът е пререгистриран през 2008г. с ново име и от тогава насам своето начало са поели бойци, спечелили многократни национални, европейски и световни турнири. Възпитаниците на треньора Димитър Димитров, които ще вземат участие на първенството са четирима.

Първата от тях е Боряна Стоева на 14 години, ученичка в Езиковата гимназия в Хасково. Тя ще вземе участие във възрастовата група 13г.-15г. на „фул контакт“.

Следва Димитър Петров на 13 години, който ще вземе участие в същата група но при „кик лайт“ контакт.

Другите две надежди са Божидар Димитров и Георги Манов също на „кик лайт“ контакт при възраст 16г.-18г. Последният от тях е от Ямбол, но в момента тренира и е картотекиран в Свиленград поради липса на условия и отбор в родното му място.

Младите надежди са вече доказани на международния ринг. Боряна Стоева е Европейски шампион за деца до 12 годишна възраст, като има извоювано и трето място на Световно първенство. Георги Манов е заемал престижното трето място на Европейско – „кик лайт“ контакт. Божидар Димитров също се котира добре при подобни изяви.

Треньорът и клуба намират подкрепа от кмета на Свиленград – Георги Манолов и частни спонсори. Подобни участия са невъзможни и без организацията и подкрепата на Валери Димитров.

Кик бокс клуб „Тангра“2008“ – Свиленград членува в Българската федерация по Кик бокс, която пък е част от международната WAKO. Тренировките се провеждат четири пъти седмично в салона на училище „Иван Вазов“ в Свиленград при добра материална база и под ръководството на председателя и треньора Димитър Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама