Фотопроект „Изявления” показват в Стара Загора

16:01, 08 авг 15 / Култура 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 300 старозагорци досега са участвали във фотопроекта „Изявления” на младия талант Михаил Желязков. Той се е заел да събира портретни снимки на свои съграждани, със записани от тях послания – написани или нарисувани върху бяла дъска. Изложбата с избраните фотоси бе открита в зала „Байер” . 

„В „Изявления” няма тема, няма ограничения. Има спонтанност, усмивка, съучастие. Единствена цензура – без мръсни и обидни думи към когото и да било, и без посочване на политически партии или продукти. С други думи - без цинизми, политическа агитация, реклами“, обяснява авторът.

Той снима старозагорци на най-различни места – на работните им места, по улиците, в парка, на спортната площадка... Досега са събрани над 300 фотоса, но фотосесиите продължават.

Идеята е да се съберат максимален брой снимки, да се селектират и отпечатат за изложба. „ Целта ми е да се покажат най-разнообразни хора: малки, големи, известни, неизвестни, млади, стари, хора от различни етноси и религии. Въпреки разнообразието и различията старозагорци показват и този път в портретни, а сякаш в една обща снимка, лицата и лицето и на града, и че са една общност“, твърди Михаил Желязков. Своето послание във фотопроекта отправя и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Михаил Желязков е от Стара Загора. Завършва ГПЧЕ”Ромен Ролан”, учи  и живее в Франция.Досега е представил три самостоятелни изложби в Страсбург, има участия в международни проекти в Португалия, Полша, САЩ, Германия, Италия, Франция. Миналата година в Стара Загора, заедно със Силвия Панайотова, подреди изложба с абстрактни фотографии. Съосновател на френска културна асоциация, дизайнер, куратор на няколко независими международни изложби и проекти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама