Четин Казак: Местните избори ще окажат влияние на стабилността на кабинета

17:49, 08 авг 15 / Политика 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местните избори, които ще се проведат тази есен, със сигурност ще окажат влияние върху стабилността на кабинета, смята депутатът от ДПС Четин Казак. По думите му, местният вот ще препозиционира политическите сили на политическата координатна система и ще се види кой колко тежи и това може да предизвика пренареждане на политическото пространство.

Според Казак новият политически сезон ще започне с хаотичност и несъгласуваност вътре в управляващата коалиция, непоследователност в действията, раздори и оттам буксуване на усилията за реформи. По думите му, "несъстояли се реформи" е фразата на отминалия вече сезон. "Здравната реформа беше отложена, съдебната реформа беше отложена за след местните избори, единствено в пенсионната система реформата стартира", каза той.

"Предстои да видим след лятната ваканция и в навечерието на местните избори дали управляващите са си взели поука от тези неуспехи и дали ще ни представят нещо по- смислено, по-съгласувано, по-цялостно структурирано като идеи за по-добро управление", заяви народният представител.

Според него, това, че все още има правителство, е по-скоро плод на все още неутоленото желание за консумиране на властта и черпене на дивиденти от нея въпреки явните разминавания на идейна и концептуална основа между партньорите в управляващата коалиция.

"Специално при малките коалиционни партньори желанието сега и веднага да консумират властта надделява над идейните различия и разочарованията от неосъществените намерения. Сигурно това ще продължи още малко, поне до местните избори, след което съобразно резултатите от тях, ще видим какво ще последва", заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама