Опасна сграда в столичния кв. "Слатина" застрашава граждани

21:31, 08 авг 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изоствен строеж в столичния квартал "Слатина" застрашава живота на преминаващите покрай нея граждани. Наскоро там имаше и смъртен случай. Самият обект стои недовършен от години, но и необезопасен.

„Строителят, който е строил сградата, е фалирал, обявил е несъстоятелност и има назначен синдик. Оттук насетне е трудно да се довърши този строеж. Сградата сама по себе си е опасна, защото може да има достъп на външни лица. Опитахме се да ограничим достъпа. Лошото е, че има посегателства от външни лица”, посочи Наталия Стоянова - кмет на район „Слатина”, в ефира на bTV.

Миналото лято клошар загина, след като падна в необезопасена шахта на същото място. Жители от квартала сигнализираха, че преди дни е паднала част от стена и по чудо не е наранила никого.

Живущите наоколо, за да избегнат опасността от падащи тухли, се принуждават да преминават през средата на улицата. Те също разказват, че резулат от оградите няма. Общината също е с вързани ръце, тъй като строителят е във фалит и реално не може да бъде санкциониран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама