В Казанлък посрещат участниците в Europ' Raid

07:20, 11 авг 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 42-ма участници в автомобилния тур  Europ' Raid ще пристигнат в Казанлък днес, съобщиха от Общината. В 19.30 часа те ще бъдат посрещнати до стадион „Севтополис“. Любителите на приключения ще се срещнат в Младежкия дом  с представители на местната власт, младежи и ученици от Казанлък.

Общината е  партньор на Europ' Raid  във второто издание на европейския автомобилен тур. Това е  уникално приключение, културна и благотворителна акция, в която ще бъдат изминати повече от 10 000 км през 14 държави за 23 дни. Второто издание се осъществява в периода 1-23 август 2015 г. и в него  участват 14 отбора. 42-ма млади любители на приключенията от Франция ще обиколят различни държави в Европа, като посетят градове във Франция, Италия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, България, Гърция, Румъния, Унгария, Полша, Германия, Чехия, Австрия. 

В България избраните места за посещение са Казанлък и Дупница. Участниците ще носят със себе си 2 тона образователни пособия, които ще бъдат дарени на местни училища.

Europ' Raid е автомобилен европейски тур, организиран за втори път от френска неправителствена организация,  основана от студенти в Западна Франция. Целта е да се поставят основите на уникално европейско събитие, което в бъдеще да включва всички държави.

„Нямаме търпение да се запознаем с Казанлък и да се срещнем с хората, живеещи там. Това е отлична възможност за Europ' Raid  да се представи пред Казанлък  и да се запознае със забележителностите на града“, казва Бенджамин Лейдин, президент на организацията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама