Представят отново програмата за саниране на жилища в Търговище

07:27, 11 авг 15 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационни дни по проекта за енергийно обновяване на българските домове ще се проведат днес и утре  в Търговище, информираха от пресцентъра на общинската администрация.  Среща с гражданите е предвидена днес на площад „Свобода”, пред сградата на Община Търговище от 17.30 до 19.30 часа. По същото време и на същото място ще е срещата и в сряда.

Това са четвъртите поред информационни дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ по Оперативна програма „Регионално развитие“. Той финансира изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в 36 града. Целта е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда.

Информационната кампания се провежда в общо 36 града в периода от 3 август до 5 септември. Във всеки от тях ще бъде разположен информационен кът, в рамките на който гражданите ще имат възможност да получат информационни материали по проекта и експертни консултации, както и да се запознаят с текущото изпълнение на проекта и други действащи инициативи.

Според справката на Община Търговище към 7 август има регистрирани 20 сдружения на собствениците. Сключени са 16 договори за целево финансиране.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама