"Безопасно и здравословно лято" кани децата в зоопарка в Добрич

07:50, 11 авг 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Безопасно и здравословно лято" ще събере деца от детски градини и социални домове в добричкия зоопарк. Инициативата е на представители на Съвета на децата към Държавната агенция за загрила на детето (ДАЗД).

Поканени за участие са всички малчугани, които искат да прекарат приятно и забавно един летен ден. В зоопарка ще бъдат обособени 6 зони, където ще се предлагат различни занимания - рисуване, игри, мини работилница за хартиени изделия.

Проявата се организира по инициатива на двамата представители на Добричка област в Съвета на децата - Симона Методиева и Стефан Недялков. Партньори на проявата са община Добрич, фондация „Лумос, фондация „Св. Николай Чудотворец“ и доброволците към фондация „Ръка за помощ“.

Съветът на децата е създаден през 2003 г. и работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта му е да насърчи детското участие в процеса на изработване на политики за децата и вземане на решения. В Съвета членуват 33 деца. Мандатът им е 2 години. Всяка област се представлява от едно дете, има квоти за деца с увреждания и от рискови групи. Заседанията на Съвета са 2 пъти годишно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама