Бургазлии скочиха срещу изграждането на кооперация в „Лазур“

07:51, 11 авг 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлии написаха гневно писмо до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет Костантин Луков срещу изграждането на жилищна кооперация в к-с „Лазур“, показа справка на Topnovini.bg на сайта на местния парламент. В жалбата си потърпевшите от бл. 12, 78 и 82 в „Лазур“ твърдят, че Община Бургас не е дала никаква информация за промяна на статута на ПУП-а. Никой от живущите не е присъствал и на обществено обсъждане за бъдещето на тази част от комплекса.

Хората казват, че предстоящият строеж ще се издига на височина от 64 метра и ще се бъде разположен между улиците „Димитър Димов“ и „Поморие“, на мястото на паркинга срещу Флората. По думите им по този начин сградата би запушила всички останали, като буквално няма да има въздух за никого наоколо.

„Особено сме притеснени от архитектурна гледна точка - как на първа линия ще се издигне подобно недоразумение. Имайки предвид построените сгради срещу Пантеона, изводът сам се налага. Призоваваме за Вашата намеса, за да не се превърне градът ни в поредното бетонно гето“, се казва още в жалбата.

Недоволните са категорични, че няма да оставят нещата така. Ако не бъдат чути исканията им за отмяна на въпросния строеж, се заканват да потърсят помощта на медиите и омбудсмана на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама