Нов Център за социална рехабилитация за хора с увреждания искат да изградят в Бургас

10:37, 11 авг 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас има желание да изгради нов Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания. В тази връзка се отправя покана към всички заинтересовани страни - за публично обсъждане на стартирана процедура по изменение на Интегриран план за градско възстановяване и развитие и включването в него на допълнителни обекти.

По време на срещата ще бъде представено намерението на Община Бургас за изграждането на въпросния център, методическо указание за предоставяне на социалната услуга, целевата група и видовете професионалисти, които ще работят с децата и лицата с увреждания.

Целта на проекта е повишаване качеството на живот и подкрепа за семействата, отглеждащи деца с увреждания. В подобен център децата ще срещнат компетентна грижа и ще открият много нови приятели, а родителите ще могат да ходят на работа, за да изкарват прехраната.

Община Бургас желае да повиши качеството на този род услуги в тясно сътрудничество с родителите и различни социални организации, както и да предостави възможност за доброволен принос при работата.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания ще се обгрижват деца и младежи с психически, физически, сензорни и сетивни увреждания, ще се извършват медико-социални дейности, рехабилитация и специализирани програми, възпитателна и корекционна работа.

Общественото обсъждане ще се състои на 12 август /сряда/ от 15.00 ч. в Заседателната зала на Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама