Заловиха двама, монтирали скимиращи устройства на банкомати в Слънчев бряг

12:56, 11 авг 15 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже на възраст 34 и 50 години, в чиято квартира в Слънчев бряг са открити 15 комплекта скимиращи устройства, са задържани при проведена специализирана полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на МВР-Бургас.

Акцията е извършена от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление - Несебър.

Мъжете са задържани непосредствено след демонтаж на скимиращо устройство от банкомат, разположен на централна улици в Слънчев бряг-север. Обитавали са квартира в курортния комплекс, при претърсването на която са открити освен 15-те комплекса скимери и записвачка за карти с магнитна лента, материали и предмети, служещи за изготвянето на тези технически средства, фалшиви карти, преносими компютри, спрейове, лепила, двойно подлепящо тиксо, служещо за прикрепяне на частите на скимера върху банкоматните устройства.

Елементите на намерените скимиращи устройства наподобяват конкретни части за различни видове банкомати и са боядисани в съответния фабричен цвят.

До момента има данни, че двамата мъже са монтирали устройствата на различни банкомати, разположени в Слънчев бряг, Несебър и Поморие.

След изтичане на 24-часовия срок по полицейското задържане, мъжете са освободени, тъй като спрямо тях не е повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Бургас поради неприключване на назначената техническа експертиза, доказваща годността на устройствата да свалят информация от банковата карта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама