Бразилски ритми завладяват Морската градина в Международния ден на младежта

13:17, 11 авг 15 / Култура 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С уъркшоп по афро-бразилски ритми, перкусии и демонстрации на капоейра ще бъде отбелязан Международният ден на младежта в Бургас. Проявата ще се проведе на 12 август от 19:00 часа на сцената на Експозиционен център "Флора", а нейни организатори са Община Бургас и Младежки културен център.

Бразилският перкусионист Клаудио крон до Бразил ще проведе един забавен и динамичен уъркшоп по афро-бразилски ритми. В перкусионния кръг могат да се включат участници на всякаква възраст. Специални гости на събитието ще бъдат ABADA-CAPOEIRA BULGARIA, които ще направят спиращи дъха демонстрации на капоейра - комбинация между бойно изкуство и танц, произхождащо от африканските роби в Бразилия. Под ритмите, зададени от Клаудио, капоейристите ще представят това изкуство по бляскав и одухотворен начин.

Международният ден на младежта се отбелязва от 2000 г. с резолюция на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г. Целта е да се поощри диалогът между младежите от различни култури и диалога между поколенията.

Клаудио Крон до Бразил е перкусионист, композитор, поет и продуцент, роден в щата Баия (Бразилия), а от 1996 г. живее и работи във Великобритания. Чест гост на фестивали за уърлд музика по света, Клаудио е известен и с перкусионните уъркшопи, които организира. Музиката му съчетава традиционни африкански и португалски теми с оригиналното бразилско звучене. Някои от инструментите, на които Клаудио свири, са конги, биримбау, чимбал, атабаки, пандейро, репиник, и сурдо. Той е в България по повод Международния Джаз Фестивал в Банско, където ще проведе уъркшоп и ще бъде специален гост на проекта "Дандалунда" на Весела Морова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама