Нови модерни легла сменят старите железни кревати в МБАЛ-Бургас

14:12, 11 авг 15 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Модерни нови легла сменят старите железни кревати в бургаската болница. Нуждата от подмяна е много сериозна. Старите легла са морално остарели, тежки и неудобни. Някои от тях са в болницата повече от 30 години. Затова Съветът на директорите на МБАЛ Бургас реши легловият фонд поетапно да бъде подменен. Първите преоборудвани отделения ще бъдат тези с трудно подвижни болни. Леглата се купуват със собствени средства на болницата, като тази година отделената сума е 46 000 лева, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

Всички нови легла са обезопасени, имат странични прегради, които не позволяват на пациента да падне при случайно обръщане. Те могат да издържат тегло до 150 кг, а специалните реанимационни легла – до 300 кг.

10 от леглата вече пристигнаха в отделението по реанимация. Те са с автоматично управление, командват се двустранно с бутони. Само с няколко натискания болният може да настрои най-добрата позиция за себе си. От външната страна на облегалката са бутоните за персонала. Леглата имат защитни прегради и заключващи функции срещу неволни движения. Те са леки, което позволява персоналът лесно да ги придвижва до други отделения и за изследвания.

Отделението вече има и единна информационна система, с която се следят жизнените показатели на болните. Един монитор на сестринския пост показва данните едновременно на няколко пациенти. Това дава възможност на персонала да реагира незабавно в случай на опасност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама