526 ще са осмокласниците в профилираните паралелки в Шумен

14:31, 11 авг 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
526 е общият брой на  записаните осмокласници в професионалните и профилираните паралелки в Шумен след трето класиране. Те са включени в утвърдения прием за учебната 2015/2016 година.

„Учениците, които сега са се записали, са учениците за следващата учебна година”, каза началникът на Регионалния инспекторат по образование в  Шумен Светлана Милева. И допълни, че вече не може да се говори за запълване на места. „Местата, които са останали незаети, си остават такива”, заяви тя.

7 паралелки от предварително плануваните пък няма да се реализират.

„Не са сформирани пет професионални и две профилирани паралелки”, заяви Светлана Милева.

Професионалната гимназия по икономика не е успяла да събере ученици за своята паралелка „Оперативно счетоводство, а в Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии не е имало желаещи за „Кетъринг”.

Към „Агроекология” в Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии също не е имало интерес. В Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт” паралелките, които не са сформирани са две – „Компютърна техника и технологии” и „Автомобилна мехатроника”.

Двете неосъществени профилирани паралелки са в Езиковата гимназия и в СОУ „Сава Доброплодни”. Гимназията с предподаване на чужди езици не е успяла да намери желаещи за чуждоезиковата паралелката с втори език френски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама