Новият председател на Апелативния съд в Бургас ще отстоява независимостта на магистратите

15:03, 11 авг 15 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият председател на Апелативния съд в Бургас Деница Вълкова активно ще отстоява независимостта не само не само на съдиите, но и на всички магистрати. Това каза самата тя по време на срещата си с медиите.

Днес съдия Вълкова официално встъпи в длъжност. Тя беше единственият претендент за председателския пост на Апелативния съд в Бургас.

Други важни цели, които тя си е поставила, са приемственост на добрите практики и утвърждаване на постигнатите резултати за бързо и качествено правосъдие, достъпно, предвидимо и прозрачно правосъдие, осъществявано от компетентни, почтени и мотивирани магистрати, постигане на баланс между качество и бързина, изграждане положителен имидж на институцията и работещите в нея съдии, съдебни помощници и служителите.

На срещата Деница Вълкова обеща за по-чести срещи за подобряване на комуникацията между съда и медиите.

На пресконференцията присъстваха съдия Яни Бахчеванов, откогото Деница Вълкова пое поста си, тримата административни ръководители на Окръжните съдилища от района – съдия Боряна Димитрова – председател на Окръжен съд Бургас, съдия Къню Жеков – председател на Окръжен съд Сливен и съдия Васил Петков – председател на Окръжен съд Ямбол, съдия Яна Колева – председател на Районен съд Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама