ЦИК ще регистрира партиите и коалициите до 9 септември

15:05, 11 авг 15 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия (ЦИК) ще регистрира партиите и коалициите за местните избори до 9 септември, реши Комисията на днешното си заседание, предаде репортер на София Topnovini.bg. До четвъртък се очаква да бъде приета хонограмата за местния вот, след което ще бъде насрочена и датата за начало на приемане на документите за регистрация.

Съставите на общинските избирателни комисии ще се назначават до 4 септември, като кметовете трябва да проведат консултациите за тях до 30 август. Избирателните списъци ще се публикуват до 14 септември, а до 22-ри същия месец ще са ясни и имената на кандидатите.

Обмислят се и нови защити срещу фалшификации, които ще бъдат въведени в бюлетините. Все още не е ясно какви конкретни предложения ще постъпят и какъв образец ще приеме окончателно ЦИК, но са възможни холограми, баркодове и други най-различни варианти за защита на изборните книжа.

Днес ЦИК започна да приема основните документи, които са свързани с организацията и подготовката на изборите за общински съветници и кметове, след като вчера президентът Росен Плевнелиев насрочи с указ провеждането на местните изборите и националния референдум за електронно гласуване за датата 25 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама