Авария в задния двор на ВиК-Варна наводнява жилищен комплекс

15:18, 11 авг 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненци отново се превърнаха в неволни герои на поговорката "По вода газят, жадни ходят", като заслугата за това е изцяло на местния воден монополист. Куриозното в случая е, че поредната авария е възникнала в задния двор на "Водоснабдяване и канализация", от където все още не са благоволили да се заемат с отстраняването й.

Така вече втори ден живеещите на ул. "Кестен" са принудени да прескачат локви питейна вода, да газят кал до колене и да буксуват с колите си. За това свидетелстват пред Topnovini.bg възмутени граждани, които засипаха електронната ни поща със снимки от наводнението. 

Потърсени за коментар, от дружеството заявиха, че причината за бедствието е скъсан етернитов водопровод. От няколко часа аварийните екипи работели по запушването на пробойната, което се очаквало да стане най-късно до 20 часа. "Водоподаването е спряно и в момента няма наводнение", твърди пиарката на водния монополист. 

Хората обаче са категорични, че това са пълни измислици. Водата продължава да се стича от задния двор на ВиК, работници няма, както и изгледи аварията да бъде отстранена скоро. Съкварталците се опасяват, че се е спукал резервоар за питейна вода, който е заземен в двора на ВиК. За монополиста обаче това няма никакво значение, защото абонатите накрая ще платят солидарно всички загуби по трасето, а и ще пият по една хлорирана вода от етернитовите тръби, които причиняват онкологични заболявания.

Не на последно място засегнатите абонати питат ще изчистят ли т. нар. "аварийни екипи" кочината, в която ВиК-Варна превърна не само ул. "Кестен", но и целия град.  

Уважаеми читатели, очакваме Вашите сигнали и снимки на редакционната ни поща: [email protected]. Анонимността Ви е гарантирана, освен ако изрично не сте поискали обратното!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама