„Път за бебешки колички“ извоюва асансьор на метростанция „Сердика“

18:14, 11 авг 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Фейсбук“ инициативата „Път за бебешки колички в София“, която се бори за достъпна за бебешки колички градска инфраструктура в столицата, постигна първата си победа днес. След среща с заместник-кмета по транспорта Любомир Христов, майките успяха да извоюват монтирането на асансьор в метростанция „Сердика“ - на входа на подлеза откъм бившия хотел „Шератон“, съобщиха те в страницата си.

Христов е обещал на майките археологическият проект "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" и след това да бъде монтиран асансьор. Евентуалното инсталиране на подобно съоръжение на другите изходи на подлеза – пред „Булбанк“ и ЦУМ, обаче, тепърва ще се обсъжда и проучва и ще има някакви резултати до месец.

Любомир Христов е заявил пред майките, че общината работи по проект за поставяне на 20 асансьора и в други подлези в града, като се е оправдал, че релсите, определени от самия него като „нефункционални“ били единственото решение в много подлези заради дълбочината на подлезите и стръмнината на стълбите.

В своята „Фейсбук“ страница самият Христов увери, че ще продължи съвместната си работа с гражданите за намиране и реализиране на достъпна градска среда.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама