Над 400 души взимат книги от „Читалнята“ в София (снимки)

21:22, 11 авг 15 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 400 души са регистрирани в „Читалнята“ в Градската градина на София до момента, след като новото място за литература бе открито преди две седмици.

Днес 411-я читател предостави детска книжка там, при което му бе издадена читателска карта, срещу която може да ползва наличната литература, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Досега в обекта има около 2500 книги, като се предлага всякаква литература на български език, но основно съвременна, сподели Мирела, която отговаря за „Читалнята“. Гражданите и гостите на града могат да разлистват и списания като National Geographic и L'Europeo.

„Физика на тъгата“ на автора Георги Господинов е била взета веднага, след като на рафтовете е имало 5 екземпляра от нея.Но най-много се търсят детските книжки от майки, които посещават Градската градина заедно с децата си, отбеляза още Мирела.

Вече книгите се приемат избирателно – по списък, който е публикуван на интернет страницата на малката библиотека. Процедурата по регистрация на получените книги става онлайн и това разрешава на потенциалните читатели да проверят предварително наличните книги.

„Читалнята“ е отворена всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама