Дихателни упражнения за дълголетие ще учат старозагорци на Аязмото

07:28, 12 авг 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дихателни упражнения за дълголетие и тонус ще се провеждат всяка сряда от месец август, на площадката пред Летния театър в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) в Стара Загора,съобщиха от Общината.

От 8.30 часа днес, всеки желаещ да се разведри и запаси с енергия ще има възможност да се включи в откритите уроци на спортни специалисти, напълно безплатно. Физическите занимания се провеждат под наблюдение и под звуците на успокояваща музика, разказа за инициативата на Общината, главен експерт сенсей Асен Асенов.

„Първоначално уговорката беше да се провеждат всеки петък от август, но тъй като предимно се включват дами със спортен дух от третата възраст, изместихме срещите за сряда, за да им е по-удобно“, уточни Асенов.

От началото на най-горещия летен месецсе провежда и лятна кампания „Спорт за всички“ също организирана от община Стара Загора. Всяка събота  от 7.00 до 9.00 часа инструктори по Тае - бо предават открит и безплатен урок, както и комплексни физически занимания, до фитнес площадката на Аязмото.

Има засилен интерес от старозагорци към инициативите за колективни спортни занимания на открито и от общинската администрация обмислят вариант да продължат и занапред, при подходящи метеорологични условия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама