Томислав Дончев: Не знам да има строителство на нов лифт

08:58, 12 авг 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не знам да има строителство на нов лифт. До мен такъм сигнал не е стигнал. Не знам за подобно строителство ще разговарям с колегите дали при тях е стигнал. Това каза в ефира на bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Коментарът му беше във връзка със сигнал на коалицията от неправителствени организации и граждански групи, които вчера предупредиха, че в Национален парк „Пирин“ с бързи темпове започва строителството на нов 6-седалков лифт на мястото на 3-седалковия лифт „Тодорка“ от офшорната фирма „Маренго трейдинг“. Дончев подчерта, че ще провери сигнала, но не вярва някой да е започнал да строи.

Дончев коментира и наръчника, който пусна във Фейсбук: "Как да изберем кмет - наръчник на потребителя".

"За повечето българи кметът вероятно е най-важният човек в държавата. Изборът на градоначалници и общински съветници е много важен", заяви вицепримиерът.

Той беше категоричен, че това е негова лична позиция, а не на ГЕРБ. В наръчника си той е посъветвал хората да избягват да гласуват за кмет тип "дървен философ", "класик" или "хитрец". На въпросна водещите какви са кандидат кметовете на ГЕРБ той отговори:

„Не очаквайте преди местните избори да правя персонални квалификации на кандидатите ни за кметове. Повечето от нашите кандидати за кметове са добри. Няма как човек да бъде управленец, ако преди това не е добър човек. Имайки много власт в ръцете той, ако не е добър човек, става опасно – има опасност да злоупотреби с нея”, обясни Дончев.

По думите му, добрият политик на първо място трябва да е добър човек.Той добави, че всеки български гражданин има право да се кандидатира за кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама