Шуменец търси спонсори за околосветско пътешествие с колело

09:14, 12 авг 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменецът Венцислав Илиев, който миналата година обиколи Европа с велосипед и достигна най-северната точка на Стария континент - нос Нордкап на остров Магерйоя в Норвегия, се стяга за околосветско пътешествие. За осъществяване на амбициозната идея на младият авантюрист са му необходими около 15 хил. лв. За съжаление обаче до момента той е получил едва 20 лева.

Фирмите към, които младият мъж се обърнал му отказали финансиране с довода, че като физическо лице Венцислав не може да им предостави фактура за отчитане на парите.

Колелото проектирано и сглобено за обиколката на Европа от спонсори, младият мъж дарява тази година на градския музей в Шумен.

Сега авантюристът работи във фирма “Фикосота” и събира пари за нов велосипед, с който да осъществи околосветското пътешествие.

Идеята на заклетият велосипедист за обиколка на света се ражда още преди три години и е планирана за 2016 г. Маршрутът му е вече начертан и включва преминаването през 12 държави, като някъде ще се наложи да ползва кораб или самолет. Така за период от около година и половина-две Венцислав планира да пропътува на велосипед Румъния, Украйна, Русия, Казахстан, Китай, Лаос, Тайван, Малайзия, Индонезия, Австралия, Нова Зеландия и от там с кораб до САЩ.

От пътешествието си около света авантюристът е изключил държавите от Южна Америка и Африка, защото там има някои опасни за преминаване страни.

Младият мъж вече е проверил всички възможности за ползване на друг транспорт в зоните, където е невъзможно да се пътува с велосипед. Изчислил е, че придвижването с по вода с кораб излиза по-евтино от полетите със самолет.

Въпреки неудачите около намирането на спонсори за финансиране на авантюрата си Венцислав няма да се откаже от идеята си и продължава да търси дарители, които да му помогнат да сбъдне мечтата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама