Пешеходците са най-засегнати от ремонта на "Витошка" (снимки)

09:23, 12 авг 15 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на поредното трасе от бул. „Витоша“ блокира целия район за колоездачи и пешеходци, а за преминаване на майки с колички не може и да става дума. Това установи проверка на София Topnovini.bg.

От седмица отсечката от "Витошка" между бул. „Скобелев“ и надлеза на бул. „България“ е разкопана до основи. За автомобилите обаче е помислено - движението е ориентирано в едно платно. Става бавно, но все пак не е непроходимо за разлика от тротоарите. И тях ги има, но са се превърнали в площадки за строителни отпадъци, което прави преминаването пеша, с колело или с детска количка невъзможно.

Ако решите да го направите, трябва да рискувате живота си, като на своя отговорност вървите по пътното платно. Ако обаче не сте от любителите на силни усещания и искате просто да заобиколите, това ще удължи пътя ви поне с 15 минути.

Когато стигнете края на разкопаната отсечка (ъгъла на бул."Витоша" и бул. "Скобелев") и смятате, че сте преодолели всички препятствия, се натъквате на багер, който е затворил изцяло пешеходния тротоар. Единственият вариант да преминете е отново по пътното платно, защото в противен случай ще трябва да прескочите машината.

Ако все пак успеете да минете през ремонтната площадка и решите да пресечете някъде между разкопките, трябва да сте много внимателни. Светофари за пешеходци няма.

Ремонтът започна преди седмица, а от общината обещават да приключи до края на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама