На ход е вторият проект от "Културни посолства в Капана"

09:48, 12 авг 15 / Култура 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вторият проект от програмата "Културни посолства в Капана" - част от проект "Капана - квартал на творческите индустрии", ще бъде представен днес от 19,30 часа в пространството на фондация "Едно" в Капана.

В рамките на инициативата директора на Полския институт Агнешка Кошчушко ще открие официално изложба от театрални плакати на проф. Лех Майевски, след което пловдивчани ще могат да гледат и прожекция на съвременната полска пиеса "Куфарът". Входът е свободен, разказаха организаторите от "Едно".

Изложбата е отворена до 31 август.

Името на проф. Лех Майевски е познато в цял свят – той е един от най-ярките представители на полската плакатна школа, който работи и в областта на графичното оформление на книги. Професорът е автор на логото на Полските институти в цял свят и на кориците на няколко полски антологии, издадени на български език от Полския институт в София. Лауреат е на многобройни награди за проекти на плакати.

"Куфарът", с реж. Вавжинец Костшевски, пък представя историята на французин, който по време на изложба в Музея Шоа в Париж вижда бащиния си куфар - експонат от Музея в Аушвиц-Биркенау, и откритието предизвиква голяма промяна в живота му.

"Културни посолства в Капана" е пилотен проект, който инициира за първи път съществуването на представителства на чуждестранни културни институти в Пловдив. Фондация ЕДНО предоставя галерийното си пространство за три месеца – юли, август и ноември, за културни прояви на част от дейните посолства и институти от столицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама