Поредна телефонна измама разследват в Русе

10:26, 12 авг 15 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За нова телефонна измама по схемата "пострадал роднина" съобщава ОД на МВР.

В Първо РУ е започнало разследване по сигнал за измама извършена вчера, 11 август, между 10:30 и 14:00. Мъж, представил се като доктор «Иванов» е позвънил на телефона на 70-годишна русенка, под предлог, че дъщеря й е пострадала от пожар на климатик в офис на банка в Русе, постъпила е в болницата и се нуждае от пари за операция. 

Първоначално пред апартамента на 70-годишната отишла жена на около 40-45 годишна възраст, висока около 160 см., с изрусена дълга до раменете коса, която е изпратена да вземе парите. Тази жена обаче отказала да ги вземе и си е тръгнала. След около 10 -15 минути идва друга руса жена, малко по-висока от първата, на която майката предава сумата от 1000 лева.   

Разговорите с «доктора» продължили, като той уговорил жената да отиде до офис на банка, където тя има спестявания, за да ги изтегли. Възрастната жена отива в централния офис на банката в Русе, където вижда дъщеря си, която е служителка на банката, жива и здрава, при което разбира за измамата. По случая е образувано досъдебно производство за  престъпление по чл. 209, ал.1  от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама