Българските скаути се прибраха от международния лагер в Япония

11:22, 12 авг 15 / Любопитно 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снощи българските скаути се завърнаха от Международното скаутско джамборе в Япония. Това е 23-ото подобно събиране на деца от цял свят. Скаутският лагер се прави веднъж на 4 години. Символът на тазгодишното е Канджи “和” или наричан “Духът на единството”. 

Тази година участниците в джамборето са били 36 000 от 147 държави. Палатковият им лагер се е простирал на огромна територия - 2 на 3 километра. Българският екип се състоя от 14 скаута и 3-ма водачи. 

Водачите споделиха, че заради силните горещини е имало много обезводнени деца от другите държави, но българските скаути са били здрави през цялото 10-дневно изживяване. Децата разказаха, че започнали да броят колко линейки минават от лагера към близкия град всяка вечер, като броят им достигал 16.    Скаутите се шегуваха, че в следващите седмици не искат да виждат ориз, тъй това била основната им храна в Страната на изгряващото слънце.    След близо 20-часово прибиране скаутите бяха уморени и бързаха да се приберат и да споделят с родителите си впечатленията от японската култура. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама