Пожарникари от Котел спасиха 400 дка гора от пожар, причинен от човешка небрежност

11:26, 12 авг 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарникари от Котел спасиха 400 дка широколистна гора от пожар, възникнал в местността Кариерите. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Сливен.

В 15,00 часа на 11 август е получено съобщение за пожар в широколистна гора, собственост на ТП “Държавно горско стопанство” – Котел, в  землището на село Градец. Пожарът е ликвидиран в 18,00 часа от два екипа огнеборци. В гасенето са се включили и 20 служители на ДГС-Котел. Няма пострадали. Унищожени са пет декара широколистна гора. Спасени са четиристотин декара. Причината за пожара е човешка небрежност. Огънят е тръгнал от запалени сухи треви в близост до гората.

През изминалото денонощие на територията на Сливенска област са възникнали 7 пожара без нанесени преки материални щети, които са обхванали обща площ около 28 дка сухи треви и храсти и 100 кв.м. отпадъци.

Пожарите са ликвидирани от 6 екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. При огнените стихии са спасени 3 сгради в село сливенското село Сотиря, 4 сгради в с. Богданово, общ Нова Загора, 50 дка лозов масив южно от с. Кортен, общ. Нова Загора, както и 4 сгради в котелското село Мокрен на ул. „9-ти септември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама