Хасия йога ще разсмива участниците във фестивала "Бъди промяната"

11:47, 12 авг 15 / Любопитно 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една много позитивна и интересна инициатива ще бъде част от фестивала "Бъди промяната – ела и сътвори”, който ще се проведе на 22 и 23 август в Морската градина. Организатор на събитието е Солидарният център във Варна.

В пространството на алпинеума групата по йога на смеха към Центъра ще събере всички, които искат да се заредят с много позитивно настроение, без да използват хумор и шеги. Разчитайки единствено на вродената у всеки човек способност за искрен и сърдечен смях при общуването с другите, инструкторите по все още малко познатата у нас хасия йога или йога на смеха ще предадат и здравословен оттенък на екоартсъбитието.

Хасия йога е уникална техника, използваща общуването между хората за зареждане с радост и позитивно отношение към живота. Тя разчита на добре познатия на учените факт, че човешкото тяло не различава реалния от имитирания смях. Така чрез усмивки, съчетани с дълбоко дишане, се постигат отлични резултати както върху физическото, така и върху емоционалното здраве на практикуващите.

Две денонощия в рамките на фестивала "Бъди промяната” ще има още музика, игри, танци, алтернативни идеи, кино, театър, работилници за комикси и фланелки, както и дискусии за възможностите пред съвременното общество. През цялото време на фестивала ще има щанд за свободни дрехи, книги и други вещи.

Свободният фестивал има за цел да покаже, че един алтернативен свят е възможен, творческият потенциал на хората със свободен дух има нужда от подкрепа, за да ги свърже един с друг.

Храната и напитките ще се носят от всички, като ще бъдат предимно вегански и вегетариански. За да има храна за всички, ще има и каса с дарения, уточниха организаторите от Солидарния център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама